پنهان کاری
به این دو تا نتیجه از آزمون بین المللی تیمز (سواد علوم و ریاضی) و پرلز (سواد خواندن) توجه کنید(این آزمون از سال 1995 در فاصله های 4-5 سال در میان داره در سطح جهان اجرا می شه و معمولا 40 تا 50 کشور جهان در آن شرکت داشته اند که حدس می زنم معرف کشورهای جهان هستند):
1-نتایج آزمون بین امللی تیمز و پرلز نشون داد که مدارس کشور ما از حیث میزان احساس امنیت ابراز شده از سوی دانش آموزان جزء ده کشور آخر جهان هستند، اما نتایج ابراز شده از سوی مدیران مدارس در همین آزمون نشان داد مدارس کشور ما بعد از قزاقستان دومین کشور امن جهان هستند!
2- کشور ما از حیث میزان انتظار موفقیت تحصیلی که اولیا از دانش آموزان دارند رتبه نخست جهان را دارد در عین حال از حیث سواد ریاضی و علوم و خواندن جزء ده کشور آخر جهان هستیم!
به نظر شما پس چرا اولیا هیچ اعتراضی به عملکرد آموزش و پرورش نمی کنند؟ پاسخ ساده است معلمان ما دقیقا مثل مدیران ما اهل پنهان کاری هستند. واقعیت سواد دانش آموزان ما از چشم والدین پنهان است. اکثریت قریب به اتفاق آزمونهای رسمی مدارس از سطوح مختلف یادگیری فقط سطح دانش (محفوظات) را می سنجند و متاسفانه تصویر وارونه ای از وضعیت تحصیلی دانش آموزان به خود آنان و والدین شان ارائه می دهند. وخامت اوضاع در حدی است که کمتر دانش آموز، والد، معلم، مدیر و مسئولی را می توانید بیابید که وجود چنین مشکلی را تایید کند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و احترام فراوان
همکارگرامی واستاد بزرگوار ما آقای دکتر حیدری
من دبیر علوم اجتماعی ناحیه 5 وفوق لیسانس جامعه شناسی هستم و در علوم پایه مهارت ندارم
ولی با توجه به نسل خودمان دهه 60 و يك نسل بعد از ما درست است سطح سواد ریاضی در بین دانش آموزان ما پایین است. شاید نحوه آموزش باشد ولی من یک فرزند دبستانی سال چهارم دارم که با دیدن کتابهایی دوره جدید در نظام جدید آموزشی متوجه تغییر اساسی در متن آموزشی شدم که البته بسیار خوب است و آموزش ریاضی در جهت کاربردی شدن گام بر می دارد نه تنها ریاضی بلکه فیزیک وشیمی وهم دروس بیشتر کاربری شده است تا تکیه کردن به محفوظات صرف.
کار دانش آموز در این روش بیشتر و البته کار والدین نیز
ولی واقعیت این است که آموزش درست مطالب به شیوه جدید فقط با روش درست همکاران ما کامل خواهد شد.
که البته امیدوارم کادر آموزشی توانایی ارائه مطلب را بخوبی داشته باشند.
انشالله که درست شود.
سلام ضمن تشکر از نقد و نظر شما. م هم با شما موافقم. معلمانی که الان در حال تدریس به فرزندان ما هستند همان دانش آموزانی هستند که در سال 95 میلادی در آزمون بین المللی تیمز و پرلز همان سال نمره پایینی در عملکرد خواندن و یادگیری ریاضی و علوم داشتند. از آن دانش آموزان که هم اکنون معلم فرزندان ما هستند چه انتظاری می توان داشت؟ من اعتقاد دارم بهترین محتواها هم که آماده بشود با این معلمان فایده ای نخواهد داشت.
پس باید منتظر نسل جدیدی که دارند ریاضی رو متفاوت یاد میگیرند باشیم و این وسط وظیفه ما سنگین تره